Home

About Us

Jiu Jitsu

PSD

Zelfverdediging

EBO-Academy

Docenten

Links

Foto’s

Contact Us

PSD Gouda

Voor Jiu Jitsu en zelfverdediging.

Er bestaan vele verschillende gevechtsporten met allen hun specialiteit. Deze kunnen zich focussen op de volgende eigenschappen:

· Wedstrijdsport (b.v. Judo en kick boxen)

· Gevechtkunst (b.v. Akido en Tai Chi)

· Conditie (b.v. kick fun)

· Spiritueel (sommige Akido en Kung Fu stijlen)

· Zelfverdediging ( b.v. Jiu Jitsu)

 

Jiu jitsu is een gevechtsport afkomstig uit Japan, waar de focus is op zelfverdediging. Deze kunst is eigenlijk een verzamelnaam van vele handelingen om de tegenstander te overmeesteren zonder gebruik te maken van wapens . Het principe ligt niet in het incasseren, maar in het ontwijken, overnemen en meegaan in de aanval. Maar ook in het verbreken van een aanval, wat kan gebeuren door het maken van een trap of stoot. Zo kent het Jiu jitsu trappen, stoten, worpen, klemtechnieken, enz.

 

In de les wordt aandacht besteed aan Jiu jitsu als zelfverdediging. Jiu jitsu is een dynamische vechtsport, die ook inspanning vraagt. Zo word er ook aandacht besteed aan conditie en aan motoriek. Alle technieken moeten uiteindelijk realistisch, uit beweging en op snelheid, worden uitgevoerd. Door technieken veel te herhalen en uit andere situaties toe te passen zullen deze worden geperfectioneerd.

 

Het beoefenen van Jiu Jitsu geeft u geen garantie op succes als je wordt genoodzaakt zelfverdediging toe te passen maar verhogen wel de kans op succes. Je ontwikkelt reflexen welke je helpen in zo’n situatie.

 

De Jiu Jitsu lessen worden gegeven volgens de nieuwe kyu / dan graden eisen van de JBN en op de moderne manier. De Lotus van het logo geeft de relatie weer met de opbouw van de technieken over de verschillende kyu graden zoals om schreven in: “Exameneisen Jiu Jitsu-do 5e kyu t/m 1e dan” van Mario den Edel en Rob Poleij. De opbouw van de lessen is volgens de moderne manier van les geven, dit houd in dat technieken die in de les worden behandeld al tijdens de inleiding naar voren komen om zo efficiënt gebruik te maken van de tijd en een optimaal effect te hebben. In de lessen komen technieken terug uit het karate, boxen, judo en aikido.

 

Marchel assisteert Mario den Edel met zijn lessen, stages en opleidingen die Mario geeft. Hierdoor is er veel ervaring opgedaan met het lesgeven van beginners tot examinatoren.

 

Jiu Jitsu